une et deux

Första dagen i le Paris var så himla underbar/vilket förstås alla dagar var dont get me wrong/ och en superb början på vår vecka. Vi var rätt så trötta efter resan men ville inte gå miste om någon tid så vi tog metron till Pigalle och Montmarte efter en lunch på ett litet mysigt crêpeställe.
 

När vi kom till Pigalle besökte vi MOULIN ROUGE. Åh!! Älskar älskar älskar filmen Moulin Rouge, så det här var bland det bästa för mig på hela resan. Vi vandrade sedan längs Boulevard de Clichy som är väl jamen Paris porrigaste gata, med enbart massa sexshops och bordeller. Mycket trevligt!
 
Montmarte ligger bakom Moulin Rouge och de stora boulevardena och detta ställe var ju helt fantastiskt. Längs den branta vägen upp till toppen av kullen fanns det massa mysiga små caféer och vintagebutiken och längst upp låg ett mysigt torg där man såg konstnärer in action överallt. Här hittar man också den sjuka kyrkan Sacré-Cœur. Utsikten därifrån var heeelt magisk!
 



Vi satte oss tillslut på en uteservering, tog ett glas vin och åt middag. Så himla gosigt. Påvägen hem tog vi lite photobooth bilder som egentligen inte alls var värt 5€ men vi kände oss så illa tvugna att ha något slags minne från denna perfekta dag.

Dag numero 2 åkte vi till le tour eiffel ! ! Här tog vi kanske de mest turistiga bilderna på hela resa haha, men man blir ju så löjligt starstruck. Det var sjukt att få se någonting man tidigare bara sett på film och bild med egna ögon. Åh!!
 







Så himla mycket turism över detta men look at the view(!!) Helt otroligt  *vill tillbaka*




Senare på eftermiddagen drog vi till Marais som är ett sjukt bäst område med massa vintagebutiker (bland annat Freep'star, Kilo Shop osv) och här gled vi runt i några timmar. Tråkigaste på hela resan var väl att jag inte hittade det jag letade efter i alla de fantastiska second hand butikerna som fanns i Paris. Ångrar djupt att jag inte köpte något bara för att köpa. Well well. På kvällen var vi fett franska och köpte vin för 3€ och baguett från ett bageri!




Vår första utgång i Paris var fan bäst. Vi började på en bar som hette Stolly's och låg i Bastille. Där drack vi vin och hängde med några danskar. Sen gick vi vidare och stötte på några svenska killar som vi sedan satt och snacka med på ett café till stängning kl 2. Otroligt trevlig kväll ! !



Paris var underbart! Har massa massa fler bilder som jag ska bjuda på men börjar med de från de två första dagarna. Hoppas ni haft ett fint lov/kommer ha ett fint lov och ätit mängder med påskmat !Bisous!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0