2

 
 
Borde egentligen sova, har prov imorgon klockan 8 hehe. Ville bara säga hej och att jag har det väldigt fint nu. Nu när Karin är hemma. Då är det bra. Vi har nu en julgran och en julpyntad lägenhet och har målat vårt bord+soffa i köket vitt och jag har fixat lite i mitt rum och nu känns allt äntligen lite komplett igen. Har också haft mitt första rep med stjärnparaden sång vilket var så himla kul. Vi ska hålla i rudbecksskolans Lucia och förstår verkligen inte varför jag gjort sånt här mer i mitt liv, det är ju det roligaste som finns.

and besides, there's so much beauty in a storm

t

antique

 
Har kommit in i en inredningsmani och har upptäckt att det är sjukt roligt och givande!! Så idag efter skolan gick jag och Sofie till Myrorna och tittade runt och hittade det som syns på bilderna ovan. Allt för 175 riksdaler vilket känns helt jätteok. Nu är jag lite tröttare än vanligt efter en dag med ett tidigt morgonpass på friskis och en föreläsning på universitetet och ett jobbmöte och massa annat. Så därför är det extra extra fantastiskt att mysa i sängen och vara omringad av ljusslingor och yankee ljus och fina små second hand prydnader. Balsam för själen.

vad jag bryr mig om nu är dina armar om mig även om jag vet att jag måste glömma dig

 
Idag cyklade(köpte en cykel igår !!) jag upp på stan och köpte lite fint att ha i mitt rum. En ljusslinga som nu så fint pryder mitt fönster och ett yankee candle med doft av "Clean Cotton". Så himla mysigt och gosigt. Mitt rum är alldeles fantastiskt att vistas i just nu och känner att jag gärna stannar i min säng ett tag framöver. Nu saknas bara en spegel med vit, sliten ram att hänga över min lilla byrå. Och en gammal trälåda att ställa på sniskan och använda som nattduksbord. Och sen såklart massa andra diverse små detaljer. Men ah. Trivs trivs trivs.

one shall always be drunk. with wine, with poetry, or with virtue.

 
 
 
Nu börjar min livslust sakta komma tillbaka hehe. För i helgen kommer nämligen Karin hem efter att ha varit på praktik i TRE JÄVLA VECKOR och med sig har hon en julgran!! Vi ska pynta här hemma i lägenheten så att det blir världens mysigaste julstämning och då jävlar i min lilla låda ska det anordnas massa glögg-och-lusse-kvällar mina kära vänner. 
I helgen har jag delvis hängt med en fin vän från högstadietiden och vi gick bl.a. ut och drack lite vin och pratade om allt som hänt senaste tiden. Jag hann också se min brors band spela på en bar i Kristinehamn(så himla himla bra!!) och äta lunch med honom och min far.
Annars har jag prov i matte D imorgon vilket också är det näst sista matteprovet jag någonsin kommer göra i mitt liv vilket känns helt jävla sjukt och fantastiskt.

På bilden håller jag alltså i ett hjärta.

Finns egentligen ingenting speciellt jag vill säga. Bara att jag är så sjukt jävla trött nuförtiden och snart lägger mig ner och avlider. Allting är så himla efter rutin. Vakna, skola, plugga, jobba, sova. Och när det inte är det föredrar jag att sova lite till. Har iallafall fått disikera ett får de senaste dagarna. Fast det är väl allt. Helgen blir dock lite bättre eftersom vi ikväll ska sminka stalinbaletten på kulturnatten och min fina Amanda kommer på besök. Men annars: dödens döds död. Pallar snart inte mer.


 
 

a chandelier and a chai

 
Börjar fundera över när julkänslan och adventmyset hade tänkt att börja. Den här gråa övergången mellan mysig höst och vit vinter börjar bli rätt så uttjatad. Den känns så deprimerande och mörk bara.
De senaste dagarna har dock varit ganska mysiga, spenderad på jobbet och gymmet och med fina fina vänner. 

Igår var jag på Twinight och såg den allra sista filmen av the Twilight Saga. Har kommit fram till att jag inte riktigt pallar uttrycka här i vilket ostabilt tillstånd jag befinner mig i just nu. Vill inte säga att en stor del av mitt liv är förbi, för Twilight kommer alltid finnas kvar hos mig. Det är en sån där grej som jag kommer berätta om för mina barn, haha. Ni fattar. Skulle kunna försöka förklara på tusentals sätt hur viktiga de här böckerna och den här sagan varit för mig under mina bräckliga små tonårsår men jag hittar verkligen inte orden just nu. Det är över men det är aldrig över. Jag lämnar det vid det.
 
 

-- utdrag

 
 
Jag vill också kunna vara förälskad, så som de är i gamla böcker från 1800-talet, och så som de är i filmer som utspelar sig under amerikanska inbördeskriget. Jag vill också kunna säga "i'll be waiting for you" när han rider iväg mot strid och sedan faktiskt göra det. Jag vill kunna vakna upp i en säng bland vita lakan och små lätta fjädrar, vilandes på knottrig hud, och dela ett täcke och kroppsvärme med den där alldeles speciella någon. Jag vill kunna skratta åt fula ansiktsuttryck och miner som egentligen är de vackraste jag vet och vara arg och slå på någon som trots ilskan ger mig fjärilar i magen. Jag vill kunna känna den där längtan, med vetskapen om att längtan snart kommer vara över. Jag vill sakna och älska, uppleva och skapa, känna och veta. Jag vill också vara förlorad i dimman. Jag vill försvinna i den. Bara för att se hur det är, liksom.

dancing in the dark in the pale moonlight

 
Jag har sedan jag upptäckte denna makalösa kvinnan förra vintern velat så så gärna stå under samma tak som henne och absorbera varje ton och känsla som hon förmedlar och nu den 8 april 2013 ska det äntligen äntligen ske!! Kan knappt fatta att det händer. Den mest underbara konsert jag någonsin upplevt är Mumford and Sons på P&L nu i somras (vilket var så otroligt jävla cp bäst) och har en känsla av att Lana inte heller kommer göra mig det minsta besviken. ÅHH, LIVSMOTIVATION

kan icke sova

Här är lite bilder från de senaste dagarna. Lite julmys och lite halloween och lite restauranghäng och lite klagomål på våra högljudda grannar och lite annat, Det har varit bra men jag är helt slut. Skulle egentligen behöva ytterliggare 3 veckor ledigt *suck*

RSS 2.0