trois

Dag numero 3 i Paris var vi så himla bakis men så himla peppade på Louvren och Mona Lisa! ! Så så fick det bli. Första anblicken på den stora glastriangel utanför muséet var ett galet ögonblick. Nästan lika starstruck som då vi såg eiffeltornet -- men inte riktigt.



Väl inne i Louvren var det otroligt vackert. Varenda litet hörn i alla de hundratals salarna var utsmyckat med gulddetaljer och antika konstverk.



Vart man än befann sig i muséet fanns det antingen en grupp konststudenter som satt samlade runt någon form av antikvett, med ansiktena nergrävda i sina anteckningsblock samtidigt som de lyssnade till en lärare som berättade om verkets historia. Eller så stod det en konstnär i ett hörn och målade av en naken staty. Så jävla fint. Och ja just ja, här ovan har vi Mona Lisa också! Fett
 



När vi cirkulerat kanske en tredjedel av Louvren i någon timma(det är verkligen enormt!) så gick vi mot Notre Damme. Påvägen fanns det massor av charmiga små bok- och konstverksstånd. Ångrar återigen DJUPT att jag inte köpte någonting här. Skulle varit så fint med någon gammal teckning av olika växter eller en "La Divine Comédie" från 1931, men köpte ingenting. Idiotiskt.

 


Att vandra omkring i Notre Damme och bara titta, lyssna, vara helt tyst och känna av stämningen var något alldeles speciellt. Jag själv är inte religiös, men det är något med den katedralen som förmodligen kan få den mest avvisande ateisten att konvertera. Obeskrivligt vacker och alldeles alldeles breathtaking - som i princip allt annat i Paris.
 

Som avslut på en av de mysigaste dagarna i Paris tog vi metron till Operá och slog oss ner på första bästa lite finare restaurang. Här hade vi en så sjukt bra kväll och åt 3-rätters för 50 euro var. Så värt det.

Borde väl egentligen sova men fick en sån Paris-längtan. Känns konstigt att kolla igenom dessa bilder och inse att vi faktiskt varit där. Fina stad. Idag har jag skrivit klart och skickat in 5 st skolarbeten vilket är helt jävla sjukt för att vara mig. Behöver denna sömn. Godnatt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0