twenty two years

(OBS: längsta inlägget thats ever been made sry)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag är det 29onde augusti 2016 aka min födelsedag aka jag är nu 22. Jag kollade igenom _alla_ mina foton för några dagar sedan(min mobil krånglar & massa bilder etc har försvunnit så är därför uppe i en hysterisk säkerhetkopieringsperiod, därav bildbomb lolz), och insåg vilka fantastiska 22 år jag haft. Så mycket jag fått se och göra och så många människor jag stött på. 22 låter så jävla fjuttigt men ändå känner jag mig apgammal. Fan vad mycket en hunnit med. Är så otroligt tacksam för livet.
Och nu är det dags för nya äventyr!!! Wihu!! Ångrar inte en minut att jag valde att lägga dessa tre åren efter studenten på att jobba och resa och *växa som mänska*, det är ju tack vare det som sitter här idag. Ah nä nu ska jag sluta va en cheeseball och gå och köpa lite födelsedagsbrunch åt mig själv! Kram på er

my loft

 
HE Y! Jag har varit i Bristol i 4 dagar nu och har hunnit med en himla massa på den tiden. Mestadels att fixa och ordna i mitt lille loft. Hyr ett rum på översta våningen i ett jättestort hus väldigt centralt i Bristol, 3 min promenad till Gloucester Road(som är the main beer street fuck yeah). Lite såhär ser det ut hittills:
 
 
 
 
 
 
 

Tagit bilderna vid olika tillfällen, så därför ser det lite annorlunda ut på vissa. Gillar mitt lilla rum. Det är så himla mysigt häruppe. Dock är resten av huset inte så supernice atm, eftersom det just nu är endel sommarboende här som inte riktigt bryr sig om renligheten i huset hehe. Förhoppningsvis gör de som flyttar in till hösten det. Ska iallafall köpa minikyl+frys, micro etc. så jag klarar mig oavsett, och när skolan närmar sig ska jag införskaffa mig i ett mindre piano/keyboard. Det ska jag ställa under fönstret tänkte jag. Så jävla nice att för första gången på några år inreda precis så som jaaaag vill ha det. Lyx. 

Och hörni, fan vad jag älskar den här staden. Alla små caféer och barer och record stores och parker och små gränder och loppisar. I have died and gone to heaven. Här ska jag nog trivas. Kram på er där hemma!

innan

 
 
 
 
 
 
Kömpisar! Hälsningar från Bristol. Nu bor jag här. Hur 7kt är inte det då. Här ovanför är lite sånt jag hann med innan jag flyttade, och här kommer lite i textform: pre-departure event för svenska BIMM-elever i Stockholm, mys med min fina Nicolina på Paolos, promenad med Filip och Alex och lilla vovven Isko, utgång på statt i Karlskoga med Madde och Linn, massa häng med mamsen, promenad i naturreservatet o carpa * the last örebro air*. Min sista dag i Sverige var jag hos pappa på västkusten. Vi vandrade på berg och längs vattnet och prata lajf. Och sen flög jag iväg.

roadtrip i norr

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Förra måndagen började min bror Richard och jag vår resa upp mot Norrland. Vi körde hela vägen här nerifrån, upp förbi Sundsvall, Örnsköldsvik, Piteå, Jokkmokk, åkte förbi Kvikkjokk över dagen, fortsatte mot Gällivare och Kiruna där vi sov en natt, vidare mot Abisko och Riksgränsen och tillslut in i Norge. Där hängde vi lite i Narvik, tog färjan över vattnet och hamnade tillslut vid polcirkeln och Mo i Rana, och fortsatte ner mot Trondheim och slutligen Oslo. Sen tillbaka in i Sverige igen. Vi körde runt i 7 dagar, sov 4/6 nätter i bilen och de andra två på hotell. Det blev verkligen en helt otrolig resa som blev mycket längre och mer omfattande än vi planerat. Fan vad vackert vi har det här i Norden ändå. Nästa år vill jag tillbaka till norr och vandra. Tack Rich för att du tog med mig på detta <3

tillbaka till finland

 
 
 
Hej!!! Nu har jag endel o berätta hörreni. Börjar med en bild från ca 2 veckor sen då mamsen och jag hade en date night i Öret. Pizza och sen Tarzan på bio(Alexander Skarsgård mmmmm)
 
 
Hann hänga ca 2 dagar i Örebro/Degerfors innan det var dags för mamma, mormor och mig att köra med hyrbilen(en volvo, fckn loved it) till Stockholm och vidare mot Finland. 
 
 
Vi skulle till Nagu(där jag var tidigare i sommar med mina bröder) för att ha begravningen för fina morfar som gått bort. Här är två bilder på min älskade mormor och hennes älskade Olav, finaste paret i världshistorien.

Mormor på finlandsfärjan. Girlpower personifierad.
Så mysigt att vara tillbaka igen. Denna gång blev det med min bror, mamma, mormor, sysslingar + kusin och moster som flugit hela vägen från England. Spenderade en dag vid sommarstugan, badade, solade och åt toscakaka. Mamma på "Mammas sten" och barfota på klipporna. Såhär kan jag spendera varje dag resten av livet.
 
Så HIMLA skoj att träffa min kusse igen!! Så jävla nice också att jag nu kommer bo i samma land som honom i åtminstone tre åren. Och min moster kommer bo 1h bort, i Cardiff! Hur drömmigt???
 
 
Algblomning i den finska skärgården. 
 
 
Sen var det dags för morfars dag. Det blev så fint. Mamma hade valt ut musiken under ceremonin, och en av psalmerna blev "Var inte rädd" av Ylva Eggehorn. Ylva har skrivit manus till båda musikalerna som jag medverkat i. Hon är en helt underbar människa, och just denna psalm betyder väldigt mycket för min mamma. Den passade perfekt. 

Vi hade även en jättemysig minnesstund. Jag hade lovat mormor att sjunga en sång som jag skrivit om henne och morfar, så det gjorde jag. Jag tror han hade varit mycket nöjd. Vi saknar dig mofeli<3
 


På kvällen tog Ebbe, Jesper och jag bilen ut till Nagu igen(vi bodde på ett hotell denna gång). Vi satt på bryggan, fikade och pratade om allt möjligt. Så värdefullt att vara samlade vi 3 igen. Det var nog ca 10 år sen sist det hände. 
 
 
Och såhär spenderade vi vår sista måltid tillsammans, på en klippa i solnedgången. Älskar min familj så himla mycket. Tack för denna fina resa <3
 
Var knappt hemma tre dagar i Sverige innan jag for iväg igen(hehe). Berättar mer om det i annat inlägg. Kram på er vännisar, hoppas ni mår bra ni med! 

RSS 2.0