we


Nu är vi jakt på detta: massa fina detaljer i roséguld/brons!! Har såna roliga inredningsplaner på g och har bla maniskt börjat följa massa inspokonton på instagram, så himla kul ju!


Vår första middag tillsammans i lägenheten blev ett eget väldigt improviserat törsk-recept ! !


Och med "vi" menar jag ju denna lilla monkeylady och jag som ska bo tillsammans ett tag nu(yayy) och det har vi firat m både löpträning+utegym(som btw ligger precis utanför läggan hehehe) samt lite pizza 

Har ingen bild från det men i fredags blev en äntligen reunited med dessa underbara kvinnor. Det var över ett år sedan vi sågs sist alla tillsammans(innan thai)!! Och eftersom Karin jobbat i Bulgarien hela sommaren var det som att äntligen ha hittat sina borttappade kroppsdel när man fick hålla om henne. Känner sån oerhörd kärlek för dessa. 




Och last but not least for jag till kungsan igår för o assistera lite vid inspelningen av Richards dokumentär. Det var superkult trots allt regn och elände och om jag inte sagt det tidigare så verkligen älskar jag mitt jobb :))

Ah utöver detta har jag BARA betat av vänner-avsnitt, planerat min födelsedag(vilken är nu i helgen!!), tränat och jobbat. Men tillvaron är ganska chill och jag är helt ok med det.

~attention hoe~



I fredags tog jag tåget till Degerfors för å festa lite med mina degerforstjejer och dricka viiiiin för första gången på ett himla bra tag. Började superbra tills det slutade med att bli typ sämsta kvällen nånsin but well well





På lördagen sökte jag fram gosiga gamla foton och trots att jag dött bakisdöden hela dan blev det lite fest igen. Denna kväll blev så sjukt rolig istället! !! !


Och på söndagen återvände jag till Stockholm och mös runt på Ikea med Richard och ah NU ÄR JAG OFFICIELLT INFLYTTAD I LÄGGAN :,) Och kolla presenten min hyresvärd lämnat! Hon äger




ÄLSKAR DENNA LÄGENHET OCH DENNA SUPERCOOLA TWILIGHT-SKOG PRECIS UTANFÖR FÖNSTRET!!

Och så en bild från bara någon timma sen när jag invigde köket! Lagade blomkålsmos och det var som alltid svinigt jäkla gott 

Nu försöker jag bara landa och ta in allting. Det känns som att detta är en nystart för mig. Behöver verkligen verkligen det. Och imorgon kommer Disa(!!!!!!!!!!). Alltså ah, denna höst kommer äga 

september issue






Det bästa bästa med mitt jobb hos min bror är att jag slängts in i värsta sagovärlden. Idag har vi fotat Marie Antoinette, Elisabeth I och drottning Kristina på Gripsholms slott. Fått hänga m några av de ballaste kungligheterna genom tiderna med andra ord. 

International Horticultural Exposition 2014





Ok så här börjar det!! Detta är första dagen då vi besökte International Horticulture Exposition 2014 i Qingdao, världsutställningen/parken där Richard ställde ut sitt fotoprojekt "I huvudet på Carl von Linné". Läs mer om expo här: http://expo2014.se/ och om Richard och hans projekt här: http://richardvonhofsten.com/ 

(Ahh och här ser ni vad mycket nytta vi fick av min selfie-stick hehe)





Totalt 36 länder deltar i Expo i år, och alla har sin varsin paviljong där de representerar sitt lands kultur och, eftersom det är årets tema, landets botanik och arbete för att skapa en mer miljövänlig och hållbar framtid. Här är vi i "teknologiska paviljongen". Superballt!! 



Lite mer teknologi.




Och här är en del av Svenska paviljongen. Första bilden är gången ner till Isbaren, där några av min brors bilder fick stå dagarna innan själva invigningen! Och isbaren: så nice!!! Isen är hämtad från Jukkasjärvi, och allt där inne var gjort av det. Detta var även första gången jag fick uppleva svensk vinterkyla på nästan 2 år? I Kina?? 








Och så var det invigningsdagen!! Och hjälp vad mycket reportrar och människor det kom och tittade. Richard hade en kamera uppkörd i ansiktet konstant och även jag blev intervjuad och fotad av lokala tidningar. Så himla surrealistisk. Detta ovan var när bilderna ställdes ut inne i den svenska paviljongen, senare flyttades dem till trädgården. 


Men först fick några av bilderna flyttas ner till isbaren! Fortfarande så sjukt att detta faktiskt hänt.



Och här vi alla 12 bilder i den svenska paviljongens Linnéträdgård. Och här ovan kan ni se, som jag glömt att nämna, att jag är med på en av dessa 12 bilder, som förgätmigej/forget me not.


.. Och här posear en liten kille med just den :,) Så knasigt?? 


Min bror har skrivit alla dikter som hör till varje blomma, och jag älskar "min" dikt extra mycket. Richard valde mig att gestalta just denna blomma pga dess karaktär och story. Känns som det blev på pricken. 

Och så vips bestämdes det att Richards bilder dagen därpå skulle ställas ut i en av de största paviljongerna i hela parken: tema paviljongen!! Så rätt eftersom den parken i princip enbart består av konst och mode gjort på blommor och växter! Har tyvärr inte fler bilder från det på mobilen, MEN under den timma vi var där strömmade det in några tusen kineser, minst. PÅ EN TIMMA. Vi hade svårt att fatta hela situationen, och tillslut blev det så crowded så vi for iväg och åt lunch. 




Resten av veckan bestod av maaaassaaaaa filmning inför dokumentären som vi ska knåpa ihop. Det är bilder från parken, svenska paviljongen, Richards utställning och en massa intervjuer ang hans projekt. Det var superkul att få agera lite producent!! Trots den hemska hettan och allt slit. Men fan vad bra det kommer bli.

















Utöver alla invigningar och inspelningar åt vi massa mat på coola restauranger, beställde room service, blev bjudna på exklusiv öl i ett vip-rum med utsikt över berg, åkte linbana över hela expo-parken, åkte in till Qingdao stad och gick längs den häftiga hamnen, chillade på den svenska paviljongen med andra svenskar och så läste jag ut The Fault In Our Stars. 

Alltså wow, har verkligen haft coolaste jobbresan. Och ber om ursäkt för detta jobbigt långa inlägg men var ba tvungen att skriva ner detta någonstans, för hjälp vilken grej vi fick vara med om. Är så stolt över min bror och detta är bara början på hans blomstrande karriär, och är så glad att jag får följa med på hans resa :,)

swedenland









Nu är jag hemma igen! Känns så märkligt att när jag väl är tillbaka i Asien, så stannar jag bara några dagar istället för 7 månader. 
Tänkte snart snart bjuda på alla bilder och historier från Qingdao, men DET ÄR SÅ MYCKET att visa och berätta. Här ovan är iallafall mina sista bilder från Peking och bl.a. en på Richard vid centralstationen, framför en av alla enorma skyltar m reklam för den världsutställning i Qingdao där hans bilder visas upp!!? Här började vi inse hur stort det faktiskt var, och hur spännande de resterande dagarna av jobbresan skulle bli. 



|




Hejhejhejhej, ahhh har så knasigt mycket att berätta om allt det helt otroliga som vi fått vara med om här i Kina. Men imorgon tidigt åker vi tillbaka till Sverige och måste verkligen sova nu för att klara av resan. Så tänkte istället ba slänga in 2 bilder från förra torsdagen då jag ordentligt fick säga adjö till min fina Nicolina på kanske ett helt år. Det kunde inte bli ett mer klyschigt hejdå för precis när vi skulle kramas och skiljas åt började en gatucellist bredvid spela båda vår älsklingskvinnas låt "young and beautiful"?? Grät en skvätt på bussen påväg hem med Lanas nya album i öronen och sorg i hjärtat. Buhu vad jobbigt att vara utan den knäppisen. 

forbidden














Wow. Fick alltså igår se den förbjudna staden här i Peking, idag kallad the Palace Museum. Var nääästan lika blown away av denna upplevelse som av Kinamuren hehe. Nä men hela palatset var ju så fantastiskt vackert och alla byggnader och framförallt detaljer(!!!!!) var ju helt otroliga. Och tänk att det var just där som Kinas alla kejsare bott och härskat, och att lilla jag fått skutta omkring på deras heliga mark :,) Wow. 









Efter att ha vandrat igenom hela Kinas kulturhistoria tog vi en liten moppe-taxi-grej(typ en mini tuktuk!!) till en restaurang där vi åt dumplings(DETTA var första gången jag åt det, inte förra veckan på Beijing8 som planerat, blev aldrig så, och oj vad gott det var). Sist åkte vi till the pearl market var jag bl.a. köpte min löjliga selfie-stick och på kvällen blev det en sista middag här i Peking på en väldigt kinesisk restaurang. Har kommit fram till att jag inte alls är så förtjust i kinesisk mat... Förutom dumplings, typ. 

Nu åker vi snart med tåget till Qingdao!! 6 timmars resande genom kinesiskt landskap väntar yayy

####


lol detta köpte alltså jag idag. en selfie-stick. hur jäkla mer egocentrerat än detta kan det bli egentligen
well well här har vi mig iallafall helt utslagen i hotellsängen efter längsta och mest intressanta dagen. berättar mer om den senare.

tänkte mest bara titta in för att jag glömt att meddela mina nära å kära att varken facebook, twitter eller snapchat är tillåtet i detta förbannade land, så är helt omöjlig att kontakta därigenom. finns bara på instagram, på sms eller här. nu ska vi ut vår sista kväll i peking och äta peking-anka??? kramiz

one great wall


Åker linbana...


OCH VIPS!! HÄR STÅR LILLA JAG PÅ THE GREAT WALL OF CHINA OMG 


Ser ni detta?? Magiskt 




Och sen att kunna pricka av på min bucket list att jag gjort en awkward hand-stand just DÄR, ah den alltså 







Byggandet av kinesiska muren påbörjades några hundra år innan Kristus, och avslutades kring 1300-1400-talet. Det är otroligt vad människan kan åstadkomma?? Är helt förbluffad 



Är även så himla happy att jag fick uppleva detta med min fina bror




Sen avslutades allting med lite rodel ner för ett berg, genom en djungel och över ett stup?? Haha va 

Har alltså idag fått vandra på KINAMUREN. Inte bara det utan även stått på händer där, blickat ut över fantastiska berg från 8 st av de flera tusen vakttornen och haha; joggat. Sjukaste träningspasset nånsin :,,) 


en uppdatering från peking











Är verkligen heeeelt förtrollad av Kina. Det är så mycket vackrare och grönare och mer speciellt än jag nånsin kunnat ana. Förväntade mig inte alls så mycket av Peking, föreställde mig typ ett lite mindre smutsigt Bangkok. Men det här var inte riktigt samma. Visst är solen konstant skymd av avgasmoln i hela staden, men bortsett från det är det (vad jag sett hittills) en väldigt fin stad. 

Vi har nu varit här i 2 dagar, varav den första bestod av massa massa sovandes i *världens skönaste hotellsäng* samt lite koreansk middag och sightseeing på kvällen. Idag var dock något heeeelt annat(!!!!!) men tänkte ta det i ett nytt inlägg. 

BEIJING CALLING


Richard och jag har hela veckan ba varit superförväntansfulla inför just denna dag för ikväll åker vi till KINA!! Här hade vi vandrat runt på stan i flera timmar och shoppat kläder inför invigningen av hans utställning i Qingdao bl.a. omg this is really happening 





Sen har vi varit på Pride-förfest och druckit vin och dansat och shottat fireball. Men mest av allt viftat med Pride-flaggan och hyllat kärleken. (Och Richard har klippt av mig håret aahhh)








Och igår blev vi bjudna på grillkväll av min andra bror samt hans flickvän och deras vän. Den kvällen var bara helt underbar och bjöd på sådär jobbigt mycket skratt så man inte kan andas som bara mina bröder kan framkalla, samt massa planering inför kommande myshäng. Den enda som saknades var väl egentligen broder nr 3, kom till Stockholm snart hallå!! 

Nu ska jag snart kila iväg mot stan för lite Beijing8 lunch m mina fina Örebro kompisar som är här för å fira Pride. Hatar att jag inte kan göra det med dem och lol på att jag äter på Beijing8 för första gången samma dag som jag ska till the real Beijing :,,) Aja kram på er iallafall!!




RSS 2.0