vänner och vin
 

live fast, die young, be wild and have fun

 


 
Haft mysigaste helgen med mina underbara vänner. Vi har emellanåt varit så himla deppiga eftersom det börjar bli klart för oss nu att denna perfekta tid tillsammans snart är över. Fan. Vill inte tänka på det.
Dessa två dagar har vi solat i fönstret, grillat, spelat kort, åkt till Enellys(för att inviga Sofies körkort, så stolt), hängt på Ivy's uteservering och kramats. Älskar er verkligen mina bästa.

provsmaka livets heroin


 

Solen skiner och imorse såg vi en citronfjäril passera fönstret. Det är så jävla mycket vår nu.
Hade en fet kväll ute igår på Satin med fina vänner och denna dag har hittills varit helt jävla underbar. Vaknade av solen och har sedan dess slappat i fönstret med tjejerna och lyssnat på bäst musik. Snart kommer Filip och då ska vi grilla och sola och spela kort på balkongen. Älskar denna årstid.

trois

Dag numero 3 i Paris var vi så himla bakis men så himla peppade på Louvren och Mona Lisa! ! Så så fick det bli. Första anblicken på den stora glastriangel utanför muséet var ett galet ögonblick. Nästan lika starstruck som då vi såg eiffeltornet -- men inte riktigt.Väl inne i Louvren var det otroligt vackert. Varenda litet hörn i alla de hundratals salarna var utsmyckat med gulddetaljer och antika konstverk.Vart man än befann sig i muséet fanns det antingen en grupp konststudenter som satt samlade runt någon form av antikvett, med ansiktena nergrävda i sina anteckningsblock samtidigt som de lyssnade till en lärare som berättade om verkets historia. Eller så stod det en konstnär i ett hörn och målade av en naken staty. Så jävla fint. Och ja just ja, här ovan har vi Mona Lisa också! Fett
 När vi cirkulerat kanske en tredjedel av Louvren i någon timma(det är verkligen enormt!) så gick vi mot Notre Damme. Påvägen fanns det massor av charmiga små bok- och konstverksstånd. Ångrar återigen DJUPT att jag inte köpte någonting här. Skulle varit så fint med någon gammal teckning av olika växter eller en "La Divine Comédie" från 1931, men köpte ingenting. Idiotiskt.

 


Att vandra omkring i Notre Damme och bara titta, lyssna, vara helt tyst och känna av stämningen var något alldeles speciellt. Jag själv är inte religiös, men det är något med den katedralen som förmodligen kan få den mest avvisande ateisten att konvertera. Obeskrivligt vacker och alldeles alldeles breathtaking - som i princip allt annat i Paris.
 

Som avslut på en av de mysigaste dagarna i Paris tog vi metron till Operá och slog oss ner på första bästa lite finare restaurang. Här hade vi en så sjukt bra kväll och åt 3-rätters för 50 euro var. Så värt det.

Borde väl egentligen sova men fick en sån Paris-längtan. Känns konstigt att kolla igenom dessa bilder och inse att vi faktiskt varit där. Fina stad. Idag har jag skrivit klart och skickat in 5 st skolarbeten vilket är helt jävla sjukt för att vara mig. Behöver denna sömn. Godnatt.

vår vår vår

 Bilderna ovan är från förrförra veckan då vi hade en så himla mysig helg med med andra ord, vin och boda borg tilsammans m ca 12 dalmasar som var på besök.

Igår kändes det som jag tog den största suck jag tagit under mina tre år på natur. Vi lämnade in projektarbetsrapporten ! ! Satt hela helgen och slet för att bli klar med både den och projektredovisningen, och nu är allting klart. Helt fantastiskt. Nu återstår bara vår vår vår och solsken och spanien och bal och studenten (och några små/och ganska ovärda/ skoluppgifter som jag inte planerar att ens stressa upp mig själv inför). Livet äger

lycklig

 
*fniss fniss*

elvis is my daddy, marilyn's my mother, jesus is my bestest friend

 
     Dessa senaste dagar har varit så otroliga. I måndags var det äntligen dags för det som jag väntat så otåligt på i ca ett halvår ! ! Och det var alldeles alldeles perfekt. Får rysningar när jag tänker tillbaka på den kanske bästa upplevelsen i mitt 18åriga lilla liv. Vi stod längst fram, med våra kroppar tryckta mot staketet. Bara det att vi skulle få stå så nära var helt jävla ofattbart och bäst. Och sedan kom hon ut på scenen. Är fortfarande helt skakig när jag tänker på hela situationen. Kan inte förstå att jag kramat om henne, att hon stannade precis vid oss och tittade på oss och sjöng för oss. Denna alldeles fantastiska kvinna som jag så länge dyrkat nu. Haha vill gråta, helt sjukt.
     Och och och blev verkligen helt förälskad i förbandet Kassidy(i vilket bl.a. Lanas pojkvän är en medlem) och lyckades få tag på deras setlist!! Sedan denna magiska kväll har jag ständigt lyssnat på deras och Lanas låtar och haft en blandad känsla av att vara nykär och kär på nytt. Mållös.

une et deux

Första dagen i le Paris var så himla underbar/vilket förstås alla dagar var dont get me wrong/ och en superb början på vår vecka. Vi var rätt så trötta efter resan men ville inte gå miste om någon tid så vi tog metron till Pigalle och Montmarte efter en lunch på ett litet mysigt crêpeställe.
 

När vi kom till Pigalle besökte vi MOULIN ROUGE. Åh!! Älskar älskar älskar filmen Moulin Rouge, så det här var bland det bästa för mig på hela resan. Vi vandrade sedan längs Boulevard de Clichy som är väl jamen Paris porrigaste gata, med enbart massa sexshops och bordeller. Mycket trevligt!
 
Montmarte ligger bakom Moulin Rouge och de stora boulevardena och detta ställe var ju helt fantastiskt. Längs den branta vägen upp till toppen av kullen fanns det massa mysiga små caféer och vintagebutiken och längst upp låg ett mysigt torg där man såg konstnärer in action överallt. Här hittar man också den sjuka kyrkan Sacré-Cœur. Utsikten därifrån var heeelt magisk!
 Vi satte oss tillslut på en uteservering, tog ett glas vin och åt middag. Så himla gosigt. Påvägen hem tog vi lite photobooth bilder som egentligen inte alls var värt 5€ men vi kände oss så illa tvugna att ha något slags minne från denna perfekta dag.

Dag numero 2 åkte vi till le tour eiffel ! ! Här tog vi kanske de mest turistiga bilderna på hela resa haha, men man blir ju så löjligt starstruck. Det var sjukt att få se någonting man tidigare bara sett på film och bild med egna ögon. Åh!!
 Så himla mycket turism över detta men look at the view(!!) Helt otroligt  *vill tillbaka*
Senare på eftermiddagen drog vi till Marais som är ett sjukt bäst område med massa vintagebutiker (bland annat Freep'star, Kilo Shop osv) och här gled vi runt i några timmar. Tråkigaste på hela resan var väl att jag inte hittade det jag letade efter i alla de fantastiska second hand butikerna som fanns i Paris. Ångrar djupt att jag inte köpte något bara för att köpa. Well well. På kvällen var vi fett franska och köpte vin för 3€ och baguett från ett bageri!
Vår första utgång i Paris var fan bäst. Vi började på en bar som hette Stolly's och låg i Bastille. Där drack vi vin och hängde med några danskar. Sen gick vi vidare och stötte på några svenska killar som vi sedan satt och snacka med på ett café till stängning kl 2. Otroligt trevlig kväll ! !Paris var underbart! Har massa massa fler bilder som jag ska bjuda på men börjar med de från de två första dagarna. Hoppas ni haft ett fint lov/kommer ha ett fint lov och ätit mängder med påskmat !Bisous!

RSS 2.0